Latest Tweets

About Me

Αρχαιολόγοι εντόπισαν τη χαμένη Ατλαντίδα



Ένας από τους πιο πολυσυζητημένους και συνάμα συναρπαστικούς μύθους όλων των εποχών, φαίνεται πως πρόκειται να αποκαλυφθεί.
Μετά από έρευνες, Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν την ακριβή θέση όπου βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα!

Η ομάδα χρησιμοποίησε όλες τις περιγραφές από τον Πλάτωνα, δορυφορικές φωτογραφίες, ραντάρ, ψηφιακούς χάρτες και υποβρύχιο εξοπλισμό και την εντόπισαν βόρεια του Cadiz στην Ισπανία και συγκεκριμένα θαμμένη σε βάλτο στον πυθμένα του πάρκου Dona Ana.
Ο Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας, αναφέρθηκε στην Ατλαντίδα πριν 2,600 χρόνια και στις περιγραφές του δήλωνε πως βρισκόταν «Πέραν από τις Στήλες του Ηρακλέους» δηλαδή από τα «στενά του Γιβραλτάρ» όπως ήταν γνωστά στα αρχαία χρόνια. Λέτε μετά από χιλιάδες χρόνια να επαληθευτεί; αρχαιολόγος Richard Freund, μαζί με την ομάδα του στο πανεπιστήμιο του Hartford, ψάχνουν εδώ και χρόνια να εντοπίσουν την πραγματική θέση της Ατλαντίδας. Υποστηρίζουν μάλιστα πως ο λόγος της εξαφάνισης της ήταν ένα τσουνάμι!
Όπως δήλωσε στο Reuters ο Richard Freund «Παρόλο που μας είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθούμε, το κύμα από ένα τσουνάμι μπορεί να φθάσει έως και τα 60 μίλια μέσα στην ενδοχώρα. Κάτι ανάλογο έγινε και εδώ.» Φαίνεται πως να είναι από τις μοναδικές φορές που οι ερευνητές βρήκαν μια τοποθεσία που να ταιριάζει περισσότερο με τις αναφορές του Πλάτωνα και με τα στοιχεία που βρήκαν, με το πιο συναρπαστικό, την χαραγμένη πάνω σε πέτρα, μορφή ενός πολεμιστή που “φυλάει” την είσοδο της πόλης!! μάλλον το μυστήριο πρόκειται να λυθεί στο άμεσο μελλον…
Το είδαμε εδώ
Σου άρεσε?
      


 
Δείτε επίσης:
Αρχαιολόγοι εντόπισαν τη χαμένη Ατλαντίδα Αρχαιολόγοι εντόπισαν τη χαμένη Ατλαντίδα Reviewed by stoklari on 23.6.12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.