Latest Tweets

About Me

VIDEO: Πώς είναι να σε βρίσκει τσουνάμι από παγόβουνο;




Φαντάσου να είσαι ένας Αυστραλός τουρίστας που αποφάσισε να πάει για κάποιο λόγο διακοπές στη Γροιλανδία...
και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ilulissat που αποτελεί και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Και να έχεις αποφασίσει να κάνεις ξενάγηση στα όρια ενός από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους παγετώνες που υπάρχουν στη γη. Ξαφνικά, όπως θαυμάζεις το...
εντυπωσιακό τοπίο, μέσα από το μικρό, τουριστικό σκάφος, ακούς ένα δυνατό θόρυβο και βλέπεις ένα κομμάτι του παγόβουνου που παρατηρείς, να υποχωρεί. Σαν αποτέλεσμα, προκαλείται ένα τσουνάμι που κινδυνεύεις να παρασύρει το σκάφος στο οποίο επιβαίνεις, καθώς το βάρος του πάγου που πέφτει είναι τεράστιο.
Φοβάσαι; Σίγουρα. Πιστεύεις πως ήρθε η τελευταία σου ώρα; Σίγουρα ναι, όπως δηλώνει και ο Jens Moller, skipper του μικρού σκάφους, αλλά και ο ανηψιός του που πραγματοποίησε την εκπληκτική λήψη με το smartphone του. Δείτε το βίντεο και φανταστείτε να βρίσκεστε στη θέση ενός από τους επιβαίνοντες. Συνειδητοποιεί κανείς ότι τα περισσότερα πράγματα στη φύση μας ξεπερνάνε.

 
 


  Για την ιστορία, η Γροιλανδία βιώνει περισσότερο από οποιονδήποτε τα αποτελέσματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Τεράστιοι όγκοι πάγου αποκολλούνται από τους παμπάλαιους παγετώνες, με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό απ’ ότι στο παρελθόν. Στο αμέσως παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε ένα εκπληκτικό timelapse με τις αλλαγές που έχει υποστεί ο παγετώνας.

Σου άρεσε?
    


 
Το είδαμε εδώ

VIDEO: Πώς είναι να σε βρίσκει τσουνάμι από παγόβουνο; VIDEO: Πώς είναι να σε βρίσκει τσουνάμι από παγόβουνο; Reviewed by stoklari on 25.7.12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.